Utbilda dig till personaladministratör

Om du vill arbeta nära dina kollegor med frågor rörande deras anställningsavtal är personaladministratör yrket för dig. Vill du fördjupa dig i personal- och rekryteringsfrågor rekommenderar vi ett besök på HR-Kompetens hemsida.

Som personaladministratör har du mycket ansvar. Du kommer bland annat att arbeta med lönebildning, rekrytering, arbetsrätt och kompetensutveckling. För att arbeta som personaladministratör krävs vissa förkunskaper – eller motsvarande arbetserfarenhet. Du kan välja att bygga ihop din utbildning via Folkuniversitetet. Välj mellan flera olika kurser. Till exempel kan du läsa Administration 1, Administration 2, Affärsjuridik, Löneadministration och Personaladministration. I flera kurser finns det möjlighet att fördjupa sig i ämnen än mer – Administration 1 finns även som en uppföljningskursen Administration 2.

Vem passar yrket?

Kurserna lämpar sig för dig som redan arbetar med personalfrågor men som vill fortbilda sig i ämnet men också för dig som är intresserad av det administrativa yrket och vill utbilda dig från grunden. Kurser för utbildningen finns spridda över Sverige – du kan hitta dem i bland annat Göteborg, Södertälje, Lidköping, Trollhättan och Uddevalla.

Kurserna är inte på högskolenivå, men du är berättigad att ansöka om CSN-bidrag och lån. Var ute i god tid med din ansökan om studielån. För de flesta kurser krävs inga särskilda förkunskaper, men för att få ett slutbetyg krävs 70% närvaro på kurserna. Du kan välja att läsa kursen på distans på olika lärosäten i landet.